Binnenste Buiten

In samenwerking met natuurboerderij Plassendaal ben ik in 2018 begonnen met creatief atelier BinnensteBuiten. Iets goed kunnen en nog beter dan anderen is voor iemand met een verstandelijke beperking bijzonder. Het dagelijks leven is vaak al zo ingewikkeld dat uitblinken onmogelijk lijkt.

Met Atelier Binnenstebuiten geloven wij dat iets ongrijpbaars als talent niet van denkniveau afhankelijk is.  Inspiratie en creativiteit worden misschien juist wel geremd door te veel denken. Wat mensen met een verstandelijk beperking vaak wel nodig hebben is iemand die ze in het begin aan de hand meeneemt, de wereld van de verbeelding in.

 

Met BinnensteBuiten willen we de deelnemers uitdagen hun talenten verder te ontwikkelen! Door ze kunstgeschiedenis lessen aan te bieden op hun denkniveau, door ze kennis te laten maken met verschillende materialen en technieken en les te laten krijgen door verschillende kunstenaars.  Om ze uiteindelijk zelf te laten ontdekken waar hun talenten liggen en ze te laten genieten van ergens goed in zijn.

Wij willen ook anderen laten genieten van de mooie kunstwerken die ongetwijfeld gemaakt gaan worden. Daarom is het plan om na 9 maanden, in de lente van 2019, aan Atelier Binnenstebuiten een kunstuitleen te verbinden. Per kwartaal zullen wij met hulp van de cliënten een expositie organiseren waar de kunstenaars hun kunstwerken kunnen tonen en waar abonnementhouders kunst kunnen lenen, ruilen of aanschaffen.

 

 

 

BinnensteBuiten is elke woensdag- en donderdagochtend geopend. Er is plek voor 6 deelnemers per ochtend. Deelname kan via Pgb bekostigd worden.  Voor informatie kan je contact opnemen met info@natuurboerderijplassendaal.nl telefoonnummer: 06-25042782 of anne@perspectief-texel.nl telefoonnummer: 0614730020.